Toma Cuzin – actor premiat la Cannes si tatal lui Nicodim (9 ani) (2016)

 • Stars:
 • Cuzin Toma este actor. A jucat in peste 60 de filme romanesti si straine si il puteti vedea in serialul Las Fierbinti, difuzat de PRO TV, in care interpreteaza rolul lui “Floricel”.

  El este tatal lui Nicodim Toma (9 ani) si a jucat alaturi de fiul sau in filmul “Comoara”, regizat de Corneliu Porumboiu. A fost premiat la Festivalul de Film de la Cannes 2015, la sectiunea Un Certain Regard. Majoritatea copiilor care au avut roluri in acest film sunt cursanti sau absolventi ai Scolii Micile Vedete. Directoarele Scolii Micile Vedete, Ariana Pendiuc si Ema Pendiuc au participat alaturi de intreaga echipa de productie, la premiera filmului care a avut loc la Festivalul de la Cannes.

  Inainte de filmarile de la filmul Comoara, la sugestia regizorului Corneliu Porumboiu, Nicodim (9 ani) s-a pregatit si a absolvit cursurile Scolii de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” .

  Cuzin Toma i-a raspuns Realizatoarei TV, Ema Pendiuc, la cateva intrebari dificile pentru orice parinte:  Cum sustin un copil talentat? Daca parintii au alte meserii (ingineri, doctori, etc.) cum ar trebui sa sustina un copil cu inclinatii artistice? Cand ai un copil talentat, ce faci? Il lasi sa-si traiasca copilaria sau il impingi catre performanta in domeniul in care este talentat?

  Cuzin ne-a marturisit cateva lucruri din experienta lui de tata:

  *„Copiii care sunt foarte sensibili ar trebui indreptati catre o ramura artistica. Unui copil care are o sensibilitate aparte ii prind foarte bine cursurile de film, actorie si tot ce tine de dezvoltarea personala”

  **„ Copiii nu refuza pentru ca le este greu. Refuza pentru ca nu inteleg sau nu au inca siguranta. Noi, parintii, trebuie sa ii ajutam sa depaseasca acel prag in care ei renunta”

  ***„ Chiar daca nu iti doresti o cariera artistica pentru copilul tau, tot este bine sa-l indrumi catre un curs de actorie, de dezvoltare personala”

Vizioneaza acum
Images

Schedule in cinemas today

No schedules available today.